تبلیغات
نمایندگی انحصاری چای اکبر و دوغزال سریلانکا - درباره چین زدن چای سیلان
نمایندگی انحصاری چای اکبر و دوغزال سریلانکا
بیش از یک قرن سابقه ، بسته بندی شده در سریلانکا

 

اطلاعات درباره چین زدن چای سیلان:

چای که مینوشیم حاصل روند دم کردن برگهای خشک گیاهی بنام Camellia sinensis است. روند درو کردن برگ چای سبز، گلچین کردن نامیده میشود. این شغل ماهرانه و جذاب توسط کارگران سنتی زن انجام می گرفت. با رسیدن به ردیف بوته های چای، تنها دو برگ و یک غنچه برگ بازنشده انتخاب شده تا کیفیت لازم در محصول نهائی تضمین شود. عمل چیدن معمولا" هر هفت تا ده روز انجام میشود.

برگ سبز چیده شده باید فرآیند تولید را در تازه ترین شرایط ممکن شروع کند. بنابراین امکان بردن به کارخانه توسط کامیون وجود خواهد داشت. با رسیدن به کارخانه، برگ به سطوح بالاتر برده میشود، در جائیکه روی سبدهای پژمرده کننده پخش و بدین ترتیب هوا بدرون آنها جریان یافته تا رطوبت از بین رود. در فصل بارانی، پژمرده شدن کنترل شده لازم بوده و فن های پرقدرت الکتریکی، به ایجاد هوای گرم میپردازد.

فرآیند "پژمرده کردن" حدود 8 – 10 ساعت بطول می انجامد که پس از آن برگ در دستگاههای چرخشی در طبقه همکف تغذیه شده، ساختار سلولی برگها شکسته میشود و آبمیوه و آنزیمها آزاد میشود که بدینوسیله طعم وِیژه ای به چای داده میشود. نتیجه دیگر از مرحله چرخش آن است که برگها پیچ میخورند.

مرحله بعد معروف به "تخمیر"،   “oxidization” نیز خوانده میشود. برگهای غلتان و فری چای مجددا" روی میزها و در هوای خنک و مرطوب گسترده میشود و تا سه ساعت با جذب اکسیژن، رنگ مسی به خود میگیرد.

تخمیر در یک مرحله دقیق با گذراندن آرام چای از میان اتاقک هوای داغ، متوقف میشود. این مرحله "firing " نامیده میشود. برگهای سبز به یک ربع حجم اصل کاهش یافته و به رنگ سیاه تبدیل میشود.

با تولید چای سبز، هیچگونه احتراقی رخ نمیدهد. در این محل، برگهای درو شده و تازه، بوسیله بخار یا گرم کردن ظرفی که برگها در آن قرار میگیرند، شروع به گرم شدن میکنند.

مرحله آخر تولید، sifting’  یا “sorting”  نام دارد که چای را به مراتب مختلف برطبق اندازه ذرات برگ جدا میکند. این روند با ارسال برگهای خشک از طریق توریهای لرزان انجام میشود. این مراتب با کیفیت چای کار زیادی ندارد اما برای مخلوط کردن محصول سازگار برای فروش جهت مشتری احتمالی، مهم میباشد. بعد از الک شدن، وزن هر مرحله گرفته شده و بطور جداگانه برای مزایده چای ارسال میشود. مراحل اصلی تجاری در سری لانکا BOP, FBOP, OP, BOPF, PEKOE, BOP1 میباشد. سری لانکا نیز به تولید انواع چای با نشانه نقره ای، طلائی و دیگر انواع خاص چای می پردازد.                             

چای بعنوان یک محصول کشاورزی تحت تاثیر عوامل آب و هوائی مانند نوع خاک، حرارت، باران، باد قرار می گیرد. اکثر پارامترها، متفاوت بوده، بطوریکه کیفیت چای تولید شده از همان باغ، تغییر روزانه خواهد داشت. مخلوط کردن چای برای پوشش تنوع های فصلی در تولید چای در هر منطقه خاص، انجام میشود.

در فرآیند تهیه چای، کلیه مشخصات باید تطبیق یافته و اندازه ذرات برگ خشک مناسب و سازگار باشند. دو چای با تراکم متفاوت مخلوط نخواهند شد. مخلوط کردن چای نیاز به مهارت و تجربه بالا دارد تا جریان داخلی و خارجی را عوض کرده و ظاهر و مزه چای را حفظ کند.     

علاوه بر مزه؛ رنگ، دوام و سایر کیفیتهای مطلوب، مخلوط نهائی باید در مقدار مناسب بسته بندی شود. انتخاب نهائی مخلوطها در اندازه های صحیح و مخلوط شده در ظروف چرخان، توسط دستگاههای اتوماتیک با سرعت بالا و بسته بندیهای معطر صورت می گیرد.