تبلیغات
نمایندگی انحصاری چای اکبر و دوغزال سریلانکا - چای سرد
نمایندگی انحصاری چای اکبر و دوغزال سریلانکا
بیش از یک قرن سابقه ، بسته بندی شده در سریلانکا

چای در روزهای گرم خنك‌كننده است
مردم خاور دور معتقدند كه گرما، گرمی را از بین می‌برد. آن‌ها به مهمانان خود برای خنك شدن دستمال‌های گرم تعارف می‌كنند.
به قول یكی از دولتمردان چای‌شناسان انگلیسی به نام ویلیام گلادستون (William Gladstone
) هیچ چیزی بهتر از چای داغ انسان را خنك نمی‌كند.
علاوه بر این روش‌‌هایی برای تهیۀ چای سرد توصیه شده كه مشهورترین آن‌ها چای با یخ یا چای سرد است كه آمریكا با آن توانست برای خود جایی در فرهنگ چای باز كند.
چای سرد چایی است كه با اضافه كردن تكه‌ها یخ به یكباره سرد می‌شود. به وسیلۀ این شوك سرما از بدمزه شدن چای در اثر ماندن طولانی مدت جلوگیری می‌شود. پاداش افرادی كه به چای سرد علاقه دارند تأثیر عظیم خنك‌كنندگی و رایحۀ مطبوع آن است.
چای سرد در سال 1904 در آمریكا ابداع شد و به زبان انگلیسی آن را آیس تی (Iced tea ) می‌نامند. در یك نمایشگاه جهانی در سنت لویز آمریكا، در یك روز بسیار گرم فروشنده‌ای در حال فروش چای هندی بود ولی هیچ‌ كس به دلیل گرمای هوا تمایلی به خرید آن نشان نمی‌داد. فروشنده به فكر افتاد كه چای را با تكه‌های یخ سرد كند و به موفقیت هم رسید.
چای سرد اصل
مواد لازم برای چهار تا شش نفر: 20 گرم (حدود سه قاشق غذاخوری) چای سیلان ، یك لیتر آب جوش، آب یك تا دو عدد لیمو، شكر یا عسل، تكه‌های یخ به مقدار كافی.
چای را به مدت پنج دقیقه دم و آبلیمو را به آن اضافه كنید. بنا به ذائقۀ خود با شكر یا عسل آن را شیرین كنید. لیوان‌ها را تا نیمه با تكه‌های یخ پر كنید و چای داغ را روی آن بریزید.
روش اصلی تهیۀ چای سرد
تكه‌های یخ را در یك قوری بریزید. برای هر فنجان دو قاشق چایخوری چای سیلان داخل قوری دیگری بریزید و به مدت پنج دقیقه آن را دم كنید. سپس آن را از صافی رد كنید و به مقدار دلخواه شكر و آبلیمو به آن اضافه نمایید. چای داغ را روی تكه‌های یخ بریزید و هم بزنید و بعد نوش جان كنید.
چای سرد كوبا
مواد لازم: آناناس برای هر نفر یك تا دو قاشق غذاخوری، چای سیاه، تكه‌های یخ.
چند تكه یخ داخل لیوان بریزید و یكی دو قاشق آناناس به یخ‌ها اضافه كنید، سپس لیوان را با چای سرد پر كنید.
چای سرد انگلیسی
مواد لازم برای 10 لیوان: حدود سه قاشق غذاخوری چای سیاه، یك لیتر آب، آبلیمو، شكر، تكه‌های یخ.
با دو برابر مقدار معمولی و به مدت پنج دقیقه چای را دم كنید، پس از صاف كردن یك لیتر آب سرد به آن اضافه نمایید. چند تكه یخ داخل لیوان بیندازید و چای را روی یخ‌ها بریزید. آبلیمو و شكر را اضافه كنید. بهتر است هر كس به اندازۀ دلخواه خود آبلیمو و شكر بریزد. این چای را برعكس انواع دیگر چای سرد آمریكایی می‌توان به مدت طولانی گرم نگه داشت.
چای سرد با نعناع
چای سردی كه از مخلوط چای سیاه یا سبز با نعناع به دست می‌آید بسیار خنك‌كننده است. به همراه این چای می‌توان آبلیمو و شكر نیز مصرف كرد.
چای سرد ادویه‌دار
مواد لازم برای شش لیوان: 8 قاشق چایخوری چای سیاه سیلان، 2 قاشق چایخوری نعناع، 2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل، 4 عدد میخك، یك تكه چوب دارچین، یك لیتر آب، آب سه عدد لیمو، تكه‌های یخ.
برای تزیین ار نعناع تازه می توان استفاده کرد
روی چای و ادویه‌ها آب جوش بریزید و بگذارید پنج دقیقه دم بكشد، سپس آن را از صافی رد كنید و بگذارید سرد شود. آبلیمو را به آن اضافه كنید. داخل لیوان‌ها یخ بریزید و آن‌ها را با چای پر كنید.
اگر به عنوان تزیین یك یا دو شاخه نعناع تازه داخل لیوان بیندازید، ظاهر زیبایی پیدا خواهد كرد.
چای پرتقال
مواد لازم برای دو لیوان: آب یك عدد پرتقال،25/0 لیتر چای سیاه سیلان، لیموناد و یخ.
یخ را داخل لیوان بیندازید، چای گرم را روی آن بریزید و آب پرتقال را به آن اضافه كنید. به مقدار دلخواه لیموناد اضافه كنید و با یك حلقه پرتقال لیوان را تزیین كنید.
چای سیب
تكه‌های یخ را داخل لیوان بیندازید و آن را با مقدار مساوی آب سیب و چای دارجیلینگ پر كنید. یك قاشق چایخوری آبلیمو اضافه كنید. بنا به ذائقه می‌توان به این چای لیموی ترش اضافه كرد.
چای سرد با زنجبیل
مواد لازم: 12 قاشق چایخوری چای شكستۀ زرین، یك لیتر آب، آبلیمو، 100 گرم شكر، زنجبیل شیرین شده، تكه‌های یخ.
چای را به مدت پنج دقیقه دم كنید. سپس آن را از صافی رد كنید. دوسوم لیوان‌ها را با تكه‌های یخ پر كنید و روی آن چای بریزید. با حلقه‌های لیمو و زنجبیل شیرین شده آن را سرو كنید.
چای سرد لیوانی
مواد لازم برای یك نفر: سه قاشق چایخوری چای باروتی سیلان، 3/2 لیتر آب، یك قاشق غذاخوری شكر، آب نصف لیمو، تكه‌های یخ.
عصارۀ چای را پس از دم كردن با یك قاشق غذاخوری سر صاف شكر شیرین كنید. به مقدار كافی یخ و آب نصف لیمو را داخل لیوان بریزید پس از سه دقیقه عصارۀ چای را صاف كنید و داخل لیوان بریزید.
چای سرد لیمویی
مواد لازم: نیم لیتر یخ لیمو، نیم لیتر چای سیاه سرد.
تكه‌های یخ را داخل لیوان بریزید، چای را به آن اضافه كنید. (برای تهیۀ یخ لیمو قالب یخ را به جای آب با آبلیمو پر كنید.)
چای سرد سیب
مواد لازم: نیم لیتر یخ سیب، نیم لیتر چای سیاه سرد.
چند تكه یخ سیب (آب سیب یخ‌ زده) داخل لیوان بیندازید، چای را روی تكه‌های یخ بریزید.
هوگلی هانگوور (Hooghly Hangover ) نسخه‌ای از كلكته
مواد لازم برای یك نفر: نصف فنجان چای قلم پیچیدۀ زرین آسام (سرد)، یك قاشق چایخوری شكر، کمی از آب یك عدد لیمو، یخ.
آبلیمو و شكر را مخلوط كنید و به همراه تكه‌های یخ داخ لیوان بریزید و آن را با چای پر كنید.
چای ورزشكاران
مواد لازم: چای سیاه، قند میوه (گلوكز)، لیمو، تكه‌های یخ.
اگر چای سیاه پررنگ را به مدت كوتاهی دم كنید و به مقدار كافی قند میوه و یخ به آن اضافه كنید نوشیدنی بسیار مطبوعی به دست می‌آید.
برای فصول گرم نوشیدن این چای با تكه‌های یخ به عنوان نوشیدنی خنك‌كننده توصیه می‌شود.
برف هیمالیا
مواد لازم: چای دارجیلینگ ، شیر، شكر، بنا به دلخواه وانیل، خامه.
چای سرد را به جای آب با شیر تهیه كنید. قبل از سرد كردن با تكه‌های یخ آن را شیرین كنید و بنا به ذائقۀ خود كمی وانیل به آن اضافه نمایید. خامه را كمی بزنید و به چای بیفزایید و آن را سرد سرو كنید.
چای كشمیر
مواد لازم: 6 گرم (حدود یك قاشق غذاخوری) چای سبزآسام، 6 گرم چای سیاه آسام، یك لیتر آب، پنج عدد هل (درسته)، یك تكه كوچك چوب دارچین، دو عدد میخك، یك تكه چوب وانیل، نبات سفید.
چای را با آب جوشان به مدت سه دقیقه دم و سپس آن را صاف كنید. ادویه‌ها را داخل قوری چای صاف شده بریزید و سه دقیقه تأمل كنید تا چای طعم و بوی ادویه‌ها را بگیرد. نبات را داخل فنجان یا كاسه بیندازید و چای را روی نبات بریزید.
چای میوه‌ای
طرز تهیۀ این چای بسیار ساده است. با اضافه كردن آبمیوه به چای سیاه پررنگ چای میوه‌ای به دست می‌آید، نسبت آبمیوه به چای یك به دو است. روش دوم تهیۀ آن این است كه آبمیوه را با آبی كه می‌خواهید چای را با آن دم كنید مخلوط نمایید. البته در این روش مقدار زیادی از ویتامین‌های موجود در آبمیوه به دلیل حرارت دیدن از بین می‌رود.
چای زنجبیلی
مواد لازم: چای سیاه، زنجبیل تازه یا شیرین شده، نبات.
چای را دم كنید، تكه‌های زنجبیل و نبات را داخل لیوان بیندازید و آن را با چای داغ پر كنید.
چای دارچینی
مواد لازم: چای سیاه، دارچین، شكر.